Spabad – en lyx man behöver

Att köpa ett spabad kan vara något av det mest givande du någonsin gör! Tänk dig bara att kunna njuta av den femstjärniga spa upplevelsen hemma när du vill – allt i bekvämligheten av ditt eget badrum. Men med så många val att göra – från varumärke, till form, till jet layout och mer – kan det vara lite av en skrämmande process. Med det i åtanke har vi sammanställt den här guiden för dig som funderar på ett bubbelbadkar, designad för att ge klarhet i ditt beslutsfattande och hjälpa till att göra processen lika trevlig som att ta det första doppet i ditt nya spabad.

 

Här är de viktigaste sakerna du bör tänka på:

 

  1. Plats. Var ska du egentligen placera ditt bubbelbadkar? Om du har ett befintligt badkar är det vettigt att placera det på samma ställe, men om du renoverar från grunden har du möjlighet att ändra lite – så tänk efter.

 

  1. Storlek. Detta är en faktor som gör många människor upprörda när de först köper ett bubbelbadkar. Att se till att du faktiskt har tillräckligt med utrymme för ditt nya bubbelbad är absolut nödvändigt. Tänk på alla dimensioner: höjd, bredd och djup – och se till att du kan få plats med hela badkaret innan det kommer utanför dörren!

 

  1. Typ av badkar. Stilen på bubbelbadkaret kommer att påverka installationen. Du kan till exempel välja ett hörnbadkar, ett fristående badkar eller till och med ett L-format badkar. Stilen och formen på badet du väljer kommer naturligtvis att påverka installationen, så det är viktigt att ha i åtanke.

 

4. VVS och el. Slutligen, låt oss inte glömma att ditt nya bubbelbad kommer att vara lite värdelöst utan både korrekt VVS och en strömkälla. Om du inte är säker på detta, var noga med att konsultera en professionell, men du bör åtminstone veta var dina viktigaste VVS-punkter finns (för både dränering och vattenförsörjning), samt strömkällan för pumparna.