Så kan barnfamiljen ordna sig

När det gäller att uppfostra en familj är större inte alltid bättre. Faktum är att för vissa familjer kan ett mindre hem vara precis vad som passar bäst. Om du letar efter sätt att få ditt lilla hus att kännas som ett hem finns här några tips:

 

Skapa zoner: När du har ont om utrymme är det viktigt att använda varje centimeter på ett klokt sätt. Ett sätt att göra detta är att skapa olika zoner i ditt hem. Du kan till exempel utse ett område för att sova, ett för att leka och ett för att studera. Detta hjälper till att hålla saker och ting organiserade och gör det lättare för alla att hitta det de behöver. Läs mer om det här.

 

Var kreativ med förvaring: Förvaring kan vara en utmaning i små hem, men det finns många sätt att vara kreativ. Prova att använda förvaringsmattor, förvaringsbehållare under sängen eller till och med bokhyllor för att skapa extra utrymme. Du kan också använda hängande arrangörer för att förvara kläder eller leksaker.

 

Välj möbler med flera användningsområden: Möbler med flera användningsområden är ett måste i små hem. Välj möbler som kan tjäna flera syften, till exempel ett soffbord som också fungerar som matbord eller en fåtölj som kan användas som nattduksbord. På så sätt kan du spara utrymme och pengar.

 

Lägg till färg och personlighet: Ett litet hem kan kännas trångt och tråkigt om det inte är personligt. Lägg till lite färg och personlighet med konstverk, mattor, kuddar och andra tillbehör. Detta kommer att bidra till att få utrymmet att kännas mer som ett hem.

 

Lys upp: Bra belysning är viktigt i alla hem, men särskilt viktigt i små utrymmen. Använd ljusa färger på väggar och tak för att få utrymmet att kännas ljusare och mer öppet. Och glöm inte att lägga till lite arbetsbelysning för uppgifter som matlagning eller skrivbordsarbete.

 

Gör det mysigt: Se slutligen till att din det lilla hemmet är mysigt och inbjudande. Lägg till några mysiga överkast och kuddar, tänd några ljus och se till att det finns gott om bekväma sittplatser. Sedan är det bara att luta sig tillbaka och njuta av ditt mysiga lilla hem.