Flyttar du? 3 enkla tips för att garantera en problemfri flytt

Förbereder du att flytta? Du kanske är så fokuserad på allt som du borde göra kring flytten, att du helt glömmer bort allt du borde försöka att inte göra. När allt kommer omkring är det lätt att fastna mitt i flyttens galenskap. Lyckligtvis finns vi här för att hjälpa dig. Nedan följer 3 vanliga flyttmissöden som inträffar under flyttprocessen. Vi har försett dig med enkla strategier och idéer för att undvika dessa flyttmisstag nästa gång du flyttar. Lycka till och trevlig flytt!

1. Undvik skadade möbler

Tyvärr är skador på möbler ett av de vanligaste flyttmissöden. Under flyttprocessen är det lätt att föremål som soffor, stolar, skrivbord och andra tunga möbler repas eller slår ihop. Mellan att behöva lyfta, flytta och transportera tunga möbler är det inte så konstigt om du råkar tappa eller träffa något på vägen till det nya hemmet.

Som tur är finns det många saker du kan göra för att undvika att skada dina möbler på flyttdagen. Till att börja med, demontera så mycket som möjligt innan flytten. För det andra, förbered och packa möbler på lämpligt sätt. Använd rörliga filtar och plastfolie för att skydda enskilda föremål och möbelhörn.

Du kan alltid välja att anlita en flyttfirma i Malmö såsom 360Move för att hjälpa dig med flytten. På så vis slipper du oroa dig över själva frakten av dina möbler och kan fokusera helt på att packa ned, och att packa upp allt i det nya hemmet.

2. Försök att inte repa golven

När du flyttar tunga lådor, möbler och andra föremål kan du av misstag repa dina golv. Golv av trä (särskilt mjukt trä) är mycket mer benägna att repas upp under flyttprocessen. Även om det är svårare att skrapa kakel och stengolv, kan det fortfarande göras. Så oavsett vilken typ av golv du har, vill du använda vissa försiktighetsåtgärder för att undvika att repa dem.

För att förhindra denna vanliga olycka rekommenderar vi starkt att du ber flyttfirma att använda rörliga filtar, handdukar och kartong när du skjuter tunga föremål på golvet. Om du flyttar själv, försök att använda möbelskjutare eller försöker att lyfta möblerna i så stor mån som möjligt.

3. Glöm inte att packa en flyttdags-väska

Mitt i flyttkaoset är det lätt att glömma de mest grundläggande nödvändigheterna. Så se till att planera din flyttdags-väska minst en vecka innan själva flytten. Denna väska ska innehålla dina toalettartiklar, mediciner, viktiga dokument, plånbok, toalettpapper och pappershanddukar, städmaterial, telefonladdare, en verktygssats, extra kläder och mer.

Ditt nya hem kommer sannolikt inte att ha någon monterad säng, så se till att ta med dig en luftmadrass i handbagaget eller planera för att bo på ett hotell om du inte har någon madrass med dig.